Vic, temple romà

L’edat d’or de l’Imperi Romà va ser quan es va construir l’edifici, a principis del segle II. Els temples eren part bàsica de tota ciutat romana, tot i així, el parador d’aquest en particular es desconeixia fins a la tardana data de 1882. Al segle XI, el temple va quedar literalment cobert per l’estructura del Castell Moncada, posteriorment es va convertir en la residència dels Veguers i finalment, la presó de Vich. Els treballadors van veure un capitell corinti durant la demolició de l’antic castell.

L’estat del temple és excel·lent malgrat els múltiples usos que va tenir. Hi ha una escala frontal que condueix al pòrtic sobre el podi. Hi ha capitells corintis a les columnes. A l’edifici s’idealitza la maqueta de les dues úniques restes que queden de l’original: un capitell corinti i un fust de columna, així com els murs de la cel·la que es conserven com a part de l’antic palau de Montcada.

Vilanova de Sau i la comarca d’Osona són destins populars per als amants de la natura i les activitats a l’aire lliure, i els allotjaments rurals són una opció perfecta per als que busquen una estada tranquil·la i relaxant. A la zona es poden trobar diferents tipus d’allotjaments rurals, adaptats a les necessitats i preferències dels viatgers.

Per als qui busquen una experiència autèntica, les cases rurals són una opció popular. Aquestes propietats són antigues masies de pedra i fusta que han estat renovades per oferir tot el confort modern, sense perdre el seu encant rústic. Moltes cases rurals ofereixen espais verds, jardins i piscines, així com també activitats i tallers relacionats amb la natura i la vida rural.

Els turistes també poden optar per allotjaments més petits, com les cases de pagès o les cabanes rurals. Aquestes propietats són ideal per als que busquen una estada més íntima i tranquil·la, envoltats de la bellesa natural de la zona. Algunes cabanes rurals estan ubicades en llocs remots i són perfectes per als qui volen desconnectar del món exterior i connectar amb la natura.

Mosra altres activitats

Vic, temple romà

L’edat d’or de l’Imperi Romà va ser quan es va construir l’edifici, a principis del segle II. Els temples eren part bàsica de tota ciutat…

Veure més >
Rupit

L’antic poble medieval de Rupit és a prop dels cingles de Tavertet, l’Avenc i el Far i ofereix unes vistes espectaculars de les Guilleries. Des…

Veure més >

Aquaterraclub

Un espai on podreu trobar oferta esportiva i turística, Kayak, Padle Surf, Water Bikes o barques de pedals , Nòrdic Walking, Segway off road.

Tot per descobrir d’una manera diferent els paisatges de Sau.

reservas@aquaterraclub.es

tel: 620762432

Mas la Riba

Visites a la granja

Rutes a peu pels llocs més emblemàtics de la  fina

Bany de bosc

Disc Golf

maslariba@gmail.com

tel: 620588341

Herbolari de Sau

Tallers de botànica i passejades etnobotàniques

Observació dels camps de conreu i recol·lecció

Obrador i botiga

info@herbolaridesau.com

Oficina de Turisme Vilanova de Sau

Consorci turístic Vall de Sau Collsacabra